Giv en julegave til dit barns fremtid

Sæt opsparing på ønskelisten og giv dit barn en endnu større gave senere

Rigtig mange vælger at supplere de fysiske julegaver til børnene med pengejulegaver til opsparingen. Det synes vi hos Tobi er en rigtig god idé!

For selvom det uden tvivl vil vække glæde med endnu et stykke legetøj under juletræet, så vil en pengegave til opsparingen kunne skabe rigtig stor værdi for barnet senere i livet. Ja, selv et mindre beløb, som opspares og investeres nu, kan over flere år vokse sig stort, og være med til at indfri barnets større ønsker i fremtiden.

Kom i gang

Dit barns pengejulegave kan blive dobbelt så stor 

Den er god nok! Når du investerer dit barns pengejulegave med Tobi, så kan pengene blive dobbelt så meget værd. F.eks. kan en pengejulegave på 500 kr. blive til hele 1.200 kr., og er barnet så heldig at få 500 kr. i pengejulegave hvert år, kan barnets Tobi-opsparing vokse til næsten 15.000 kr.

Beregnet ud fra et forventet årligt afkast på 5% over 18 år

Med Tobi kan du og resten af familien nemt og løbende indsætte pengegaver til barnet i forbindelse med f.eks. jul og fødselsdage, da vi hverken har handelsomkostninger eller begrænsninger på bidragsydere. Så kan alle være med til at give en stor gave til fremtiden.

Gør som mange andre forældre

  • 62%  vil gerne give deres børn julegaver, som kan skabe værdi på lang sigt
  • 86% overvejer at investere de pengegaver deres børn får til jul
Undersøgelse foretaget hos danske forældre, herunder nuværende kunder i Tobi, af Tobi i november 2021

Se hvad en pengejulegave kan blive til

Hvor meget overvejer du at give i pengejulegave?

Beregn

Med et forventet afkast på 5% om året vil de 500 kr. efter 18 år blive til:

0 kr.

Opret en konto i dag

Al investering er forbundet med risiko, og da vi ikke kan spå om fremtiden, kan vi ikke give et garanteret afkast. Vi kan dog fortælle, at historisk set har der været et positivt afkast på 6 % over de sidste 20 år - også selvom vi har været gennem en finanskrise og dotcom-boble. Vi tager udgangspunkt i de halvårlige afkastforventninger, der udgives af Rådet for Afkastforventninger.

Vi er i pengejulegave-humør

Investér inden nytår og vind 1.000 kr. til dit barns opsparing!

Alle forældre der investerer min. 250 kr. på deres barns Tobi-konto mellem 15. november og d. 31. december 2021, deltager i konkurrencen om en pengejulegave på 1.000 kr. til Tobi-opsparingen.

deltag i konkurrencen

Konkurrencevilkår: Vi trækker en tilfældig vinder d. 3. januar 2022 blandt alle konti med en min. investering på 250 kr. foretaget mellem 15. november og 31. december 2021. Konkurrencen er købsbetinget. Har du som forælder oprettet flere børn og investeret på flere konti, er de alle med i konkurrencen, men kun ét barn bliver udtrukket som vinder. Præmien indsættes på barnets Tobi-konto, og kan efter forældrenes ønske evt. fordeles mellem flere konti/børn. Vinderen bliver kontaktet direkte på mail efter endt konkurrence, og annonceret på vores sociale medier og nyhedsbrev.

Tobi er fremtidens opsparing til børn

Vi har skabt Tobi for at gøre det nemt, tilgængeligt og attraktivt for forældre at lave en langsigtet opsparing til deres børn. Så er der både mere tid til familien nu og her, og større muligheder for børnenes fremtidsønsker.

Nem investering

Indskud på kontoen bliver automatisk investeret ud fra din valgte risikoprofil, så dit barns opsparing har de bedste muligheder for at vokse over tid. Vi klarer det hele for dig.

Ingen begrænsninger

Vi har ingen handelsomkostninger. Derfor giver det mening at investere både små som store beløb. I Tobi synes vi nemlig at alle skal have lige mulighed for at investere, og at alle beløb tæller.

Mulighed for skattefrit afkast

Med Tobi er der mulighed for at opnå et skattefrit afkast, så længe dit barn ikke bruger sit frikort. 

Gratis webinar

Lær mere om investering af pengegaver

Kom med til vores webinar den 30. november kl. 20.00, hvor vi vil fortælle om investering af pengegaver til børn.

Jacob Munk-Stander

Webinaret bliver afholdt af Tobis CEO og Co-founder Jacob Munk-Stander, som også er forfatter til bogen “Den lille guide til børns opsparing”. 

Tilmeld

Så nemt at selv dit barn kan oprette sig

(Men det er nok bedst, at du selv gør det)

1

Besvar et par spørgsmål

Fortæl os om dig og dit barn, hvor meget der skal investeres og tidshorisonten.

2

Få din investeringsprofil

Vi stiller dig en række spørgsmål for at finde ud af, hvilken investeringsprofil, der passer bedst til dig og dit barn. Når du har svaret på spørgsmålene, kommer vi med vores anbefaling til en investeringsprofil.

3

Overfør penge

Når Tobi-kontoen er godkendt, kan du overføre et beløb med det samme, sætte en automatisk overførsel i gang og dele kontonummeret med bedsteforældre, hvis de vil bidrage.

4

Følg med i udviklingen

Nu er dit barns Tobi-konto klar og bliver automatisk investeret ud fra din valgte investeringsprofil. Herefter er der ikke andet end at læne sig tilbage og følge med i udviklingen.

Bliv klogere på pengejulegaver

10 ofte stillede spørgsmål

1. Hvad er Tobi?

Chevron

Tobi er en investeret børneopsparing - lidt ligesom en pensionskonto til voksne. Der er ingen begrænsninger på indskud, hele familien kan være med til at spare op, og vi investerer automatisk dit barns opsparing ud fra din valgte investeringsprofil. Hvis dit barn ikke har anden indkomst, kan vi tilmed give et skattefrit investeringsafkast. På den måde får dit barns opsparing de bedste muligheder for at vokse over tid.

2. Er Tobi en børneopsparingskonto?

Chevron

Tobi er en investeret børneopsparing, men ikke at sammenligne med en børneopsparingskonto, som du kender fra banken.

Med Tobi investerer vi automatisk dit barns opsparing ud fra din valgte investeringsprofil - og i modsætning til en traditionel børneopsparingskonto, er der med en Tobi-konto ingen begrænsninger på, hvor mange penge, I kan spare op om året eller i alt.

Så længe dit barn ikke bruger sit frikort, kan vi anbefale en sammensætning af investeringsprodukter, som sikrer et skattefrit afkast. Har du allerede en børneopsparingskonto i banken, kan du sagtens beholde den og oprette en Tobi-konto ved siden af.

Vi arbejder desuden på, at det bliver muligt at få din nuværende børneopsparingskonto ind i Tobi, så du kan få et samlet overblik ét sted.

3. Hvorfor skal jeg bruge Tobi i stedet for en børneopsparingskonto?

Chevron

En Tobi-konto giver dig som forælder det fulde overblik over dit barns langsigtede opsparing. I modsætning til børneopsparingskontoen, er der ingen begrænsninger på hvor mange penge, der kan blive sat ind på Tobi-kontoen.

I Tobi bliver indbetalinger automatisk investeret ud fra din valgte investeringsprofil, og bruger dit barn ikke sit frikort, så er det muligt at få et skattefrit investeringsafkast.

På den måde har børneopsparingen mulighed for at vokse sig langt større end de traditionelle kontante opsparinger i banken.

Alle kan overføre til kontoen - ikke kun forældre og bedsteforældre. Både moster, onkel og venner af familien kan være med til at give dit barn en god økonomisk start på voksenlivet.

Har I allerede en børneopsparingskonto, kan den ikke flyttes til Tobi endnu, men I kan sagtens have en Tobi-konto ved siden af børneopsparingskontoen.

4. Hvad er forskellen på at investere med Tobi og gennem banken?

Chevron

Det er svært at få investeringsrådgivning til små opsparinger, som børn typisk har. I flere banker er det derfor slet ikke muligt. Nogle banker tilbyder investering af børneopsparingskontoen, men det kan være forbundet med dyre omkostninger.

Det betyder, at du som oftest er overladt til dig selv med at investere dit barns opsparing. Det betyder også en masse tid brugt på at researche de rigtige investeringsprodukter. Her skal du holde tungen lige i munden, da dit barn ellers kan ende med at betale unødigt i skat. Og igennem årene skal du også løbende holde øje med investeringen, så risikoprofilen hele tiden passer til tidshorisonten.

Derfor er Tobi valget til dig, der gerne vil investere dit barns opsparing, men ikke vil stå med alle bekymringerne selv ift. at vælge de rigtige investeringer og investere korrekt ift at opnå skattefrit afkast.

5. Hvem kan oprette en Tobi-konto?

Chevron

Det er kun barnets forældre som kan oprette en Tobi-konto. Rent praktisk er det kun den ene forælder, der opretter kontoen og handler derved på fuldmagt af den anden forælder. Er I skilt, skal I derfor være enige om at oprette en Tobi-konto.

6. Hvordan kommer jeg i gang?

Chevron

Når du er klar til at oprette en Tobi-konto til dit barn, skal vi bruge:

  • Billed-id på dig (pas eller kørekort)
  • Identifikation på dit barn (pas eller sundhedskort)

Derefter stiller vi dig nogle spørgsmål om dit syn på investering. Når du har svaret på spørgsmålene og givet en tidshorisont på investeringen, kommer vi med vores anbefaling til en investeringsprofil, ligesom du får dit barns personlige bankkontonummer.

Herefter kan du og resten af familien overføre penge til Tobi-kontoen, som bliver investeret automatisk den efterfølgende handelsdag. Du kan også sætte en fast overførsel i din netbank, så der automatisk går penge ind på Tobi-kontoen hver måned.

Vi sikrer løbende, at dit barns portefølje følger din valgte investeringsprofil, så du altid er i kontrol med udviklingen. Dertil vil vi også over tid komme med anbefalinger til at nedjustere risikoen i takt med, at tidspunktet for den forventede udbetaling nærmer sig.

7. Kan jeg flytte mit barns nuværende børneopsparingskonto til Tobi?

Chevron

Du kan desværre ikke flytte en traditionel børneopsparingskonto til Tobi - endnu. Vi håber, at det vil være muligt i fremtiden.

Har du allerede en børneopsparingskonto i banken, så kan du overveje at supplere med en Tobi investeret børneopsparing ved siden af. Fordelen ved Tobi-konto er, at vi har lave investeringsomkostninger, ingen begrænsninger på indskud og bedsteforældre kan også overføre til kontoen.

8. Hvordan er mit barns penge beskyttet, hvis Tobi lukker?

Chevron

Dit barns opsparing er opbevaret hos Danske Bank, som er depotbank. Det betyder ikke, at vi samarbejder direkte med Danske Bank, men at dit barns indskud bliver indbetalt hertil, hvorfra de så bliver investeret.

Tobi er reguleret af Finanstilsynet og har tilladelse til at yde investeringsrådgivning til dig som forælder. Vi har således aldrig adgang til at håndtere dit barns penge. Skulle Tobi lukke eller gå konkurs, vil dit barns investeringer derfor være helt sikre.

9. Hvem samarbejder Tobi med?

Chevron

Nikolaj Holdt Mikkelsen
Nikolaj Holdt Mikkelsen er en af landets førende uafhængige investeringseksperter og tidligere chefanalytiker hos Morningstar. Nikolaj har været med til at udarbejde Tobis investeringsprofiler og indgår løbende i arbejdet med at optimere disse.

Fundmarket
Fundmarket er den handelssplatform vi samarbejder med, og det er herigennem investeringer på vegne af dit barn foretages. Fundmarket administrerer investeringsfonde for mere end 1,3 mia. kr.

Fundmarkets ejere har igennem de sidste 20 år leveret software og rådgivning til nogle af de største investeringsforeninger i Danmark, herunder SEBinvest, Formuepleje, Danske Capital og Nordea Invest.

Optimal Invest
Optimal Invest forvalter de investeringsafdelinger, som Tobi investerer i på Fundmarket. Optimal Invest varetager nogle af Danmarks billigste uafhængige investeringsafdelinger med de bedste ratings i Europa på Morningstar i både afkast og ansvarlighed.

10. Hvad bliver mit barns opsparing investeret i med Tobi?

Chevron

Vi investerer automatisk dit barns opsparing i en kombination af et globalt aktieindeks samt danske og globale obligationer. Fordelingen mellem dem afgøres af din risikoprofil og tidshorisonten for dit barns opsparing.

Tobis anbefalinger er baseret på disse investeringsafdelinger:

  • Optimal – Danske Obligationer KL
  • Optimal – Globale Obligationer KL
  • Optimal – Globale Aktier Kapitalindkomst KL
  • Optimal – Globale Aktier KL

Afdelingerne forvaltes af Optimal Invest og du kan læse den centrale investorinformation hos Investeringsforeningen PortfolioManager

I Tobi er vi meget bevidste om, at vores kunder er børn, og derfor har vi også taget et aktivt valg om, hvilke investeringsprodukter vi tilbyder. Derfor er investeringsafdelingerne screenet. Det betyder, at du med investering i Tobi ikke støtter industrier som våben, tobak, atomvåben etc.

Se flere spørgsmål og svar